De opvangplekken en materialen

De kindjes kunnen in de  woonkamer spelen. Ook  is er een ruime tuin waar de kinderen buiten  kunnen spelen. De tuin is volledig afgesloten, zodat de kinderen niet zomaar de tuin uit kunnen lopen.

Het speelgoed staat in de woonkamer in een grote kist. De kinderen zijn vrij om daar het speelgoed uit te pakken. (boeken, blokken, duplo, knuffels, auto’s enz.)

Spullen om te knutselen staan apart in een kast waar de kinderen zelf niet bij kunnen vanwege veiligheid.

Op het moment dat ik even bezig ben met huishoudelijke taken, zet ik de kindjes in de box of in het wipstoeltje. Tijdens het eten of tijdens het knutselen aan tafel zet ik de kindjes in de kinderstoel.

De kinderen zullen beneden verschoond worden op de tafel of op de bank. Dan hou ik het overzicht beneden ook voor de andere kinderen. Ik gebruik hiervoor het aankleedkussen. Voor ieder kindje zal ik er een andere hydrofiel doek op leggen inzake hygiëne. 

De kindjes die naar het toilet gaan, kunnen gebruik maken van het toilet beneden. Indien nodig staat er een krukje in het toilet en/of is er een toiletbril verkleiner.

De badkamer is eveneens beneden. Er is een douche of een babybadje (evt. op badstandaard) aanwezig.

In de keuken kunnen de kindjes hun handjes wassen voor het eten, na het buitenspelen of nadat ze naar het toilet zijn geweest.

De kinderen slapen boven in een campingbedje, bij mijn zoon Thomas op de kamer of in de slaapkamer van mijn man en mij. Ik heb zelf 3 campingbedjes. Bij meer dan 3 kindjes die ’s middags slapen, zou ik het fijn vinden als de ouders zorgen voor nog een campingbedje.

Beneden in de speelgoedkist zit allerlei speelgoed. De kinderen zijn vrij om daar hun speelgoed uit te pakken. Er zit een blokkendoos in, boeken, duplo, leerzaam speelgoed waar kinderen hun taalvaardigheid mee kunnen ontwikkelen of speelgoed voor de grove of fijne motoriek verder mee ontwikkeld kan worden. Speelgoed om te knutselen staat apart. Ik zal zelf een moment op de dag uitkiezen om met de kinderen te gaan knutselen. Verven, kleien, knippen & plakken.

Ik vind muziek erg belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Ik heb diverse cd’s met kinderliedjes. Hier zal ik regelmatig gebruik van maken om samen met de kindjes te zingen.

Er zal zeker 1 moment per dag zijn wanneer ik met de kindjes naar buiten zal gaan. Evt. bij het uitlaten van de hond en/of bij het ophalen van mijn zoontje uit school.

Zelf vind ik buitenspelen erg belangrijk. Bij het uitlaten van de hond, ga ik altijd naar een parkje waar ook speeltoestellen staan voor kinderen. Ook is er een kinderboerderij in de buurt waar wij regelmatig een bezoekje zullen brengen.

Als de kinderen eens TV willen kijken zal ik daar geen bezwaar tegen hebben. Eens een leuke film kijken is zeker mogelijk. De TV zal zeker niet de hele dag aanstaan. Meestal staat hij ’s ochtends even aan. Voor de rest gaat dit in overleg met mij.

Eens een spelletje doen op de tablet is geen probleem. Een half uur per dag is wel het maximum.